CBD olie en herstel

Meet and greet met een favoriete sporter.
February 22, 2017

CBD olie en herstel

CBD Olie; hype of medicijn?

 

Lange tijd lag er een taboe op het roken van wiet. Het werd gerookt door hippies en rockers. In de loop der jaren is het echter veel toegankelijker geworden. Mensen uit alle lagen vanuit de maatschappij gebruiken wiet. Echter is er de laatste jaren een doelgroep bij gekomen. Een oudere generatie die cannabis gebruikt voor medicinale doeleinden zoals chronische pijnen, slaapproblemen en stress.

Er kleeft echter nog altijd een nadeel aan het gebruik van cannabis. De THC welke een psycho actieve werking veroorzaakt. Hierdoor zoeken veel medicinale gebruikers naar een alternatief; CBD Olie. Een cannabis extract met een verwaarloosbaar percentage THC, vermeng met olie. Hoe zit het nou precies met deze CBD Olie?

Er zijn grofweg twee soorten cannabisolie te onderscheiden: WIETOLIE en CBD OLIE.Wietolie wordt ook wel TCH OLIE of CANNABISOLIE genoemd. Wietolie kan een gebruiker bij een te grote hoeveelheid stoned maken, net als bij het roken van een joint. Dit komt, omdat er in wietolie het high-makende stofje THC zit. THC is een afkorting van  tetrohydrocannabinol. Samen met CBD ( cannabidiol) zijn dit de twee belangrijkste stofjes uit cannabis. Ze zijn te vergelijken met twee soorten sleutels. Op elke cel in het lichaam zitten “ slotjes” de zogenoemde cannabinoïdereceptoren. Als CBD of THC wordt ingenomen, verspreid het zich door het gehele lichaam. Zodra het langs een cel komt met een slotje waar het in past, bindt het zich eraan vast. Het slotje wordt geopend en veroorzaakt een reactie in de cel.

CBD verbindt zich vooral aan receptoren in het immuunsysteem die zich in bloedcellen bevonden. Hieraan worden veel ontstekingsremmende werkingen aan toegeschreven.

In tegenstelling tot de THC is daarbij bij CBD op geen enkele wijze sprake van een psycho-actieve werking. Het is daarom ook onmogelijk om van CBD-olie high te worden, terwijl CBD-olie wel helpt bij de bestrijding van de symptomen van een tal aan ziektebeelden. CBD olie is vrij verkrijgbaar. Het valt niet onder de opiumwet.

We kunnen dan ook concluderen dat de trend van CBD gerechtvaardigd is. De opkomst van CBD lijkt niet op een hype, maar een duidelijke trend voor een specifieke doelgroep.

 

 

Ben
Ben

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *